Bel 085-3030305 (ma - vr 10.00 - 14.00 en 15.00 -16.00)

Welkom op Vikingchoice.nl

Welk formaat trampoline heb ik nodig?

Je bent opzoek naar een geschikte trampoline voor in de tuin, maar je weet niet welke afmeting het beste zal passen? Zelfs als je met een meetlint en rolmaat aan de slag bent geweest en weet hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt is het alsnog lastig om te bepalen welke trampoline het beste past in jouw tuin. We helpen je daarom graag mee om te bepalen welke maat trampoline het beste past in jouw beschikbare ruimte. Dit doen we op basis van 3 verschillende veel voorkomende tuinen. Namelijk de kleine, de middel en de grote tuin. Op basis van onze ervaringen met trampolines hebben we deze tuinformaten bedacht. Een uitzondering hierop is overigens altijd mogelijk. Want elke situatie blijft uniek!

 

Verschillende uitvoeringen

Trampolines zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Een juiste uitvoering bepalen is afhankelijk van het doel en de wensen die jij hebt gesteld bij het aanschaffen van een trampoline. Wil je bijvoorbeeld een trampoline met of zonder ladder? Of wil je een trampoline met of zonder veiligheidsnet? Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een trampoline. Viking Choice vindt de veiligheid een van de belangrijkste voorwaarden om lekker te kunnen springen op een trampoline. We hebben daarom alleen trampolines in ons assortiment met een randkussen en veiligheidsnet. Wel kun je kiezen voor een uitvoering met of zonder ladder.

Een andere belangrijke keuze is het kiezen voor een trampoline die op eigen poten staat, of een trampoline die ingegraven moet worden. Viking Choice heeft gekozen om enkel trampolines met eigen poten in het assortiment op te nemen. Dit hebben wij gedaan omdat trampolines met een eigen poten systeem vaker stabieler en steviger zijn dan trampolines zonder eigen poten. Daarbij kunnen trampolines met eigen poten alsnog ingegraven worden. Een win-win situatie volgens ons.

Een gemeenschappelijk punt die alle trampolines en tuinen met elkaar hebben is de valzone. Dit is de afstand die je vrij moet houden om jouw trampoline heen. Ongeacht of jij nu een kleine, middel of grote tuin hebt, kunnen we zeggen dat 1,5 meter een veilige valzone is. De beste maat voor jouw trampoline heeft dus te maken met de grote van jouw tuin en de valzone die jij daaromheen nog kunt creëren. We leggen dit hieronder beter uit!

 

Uitleg over maten

Trampoline maten worden van oorsprong gebaseerd op de Amerikaanse maat feet. De afkorting hiervoor is FT. Feet is een maatvoering die in Europa niet tot nauwelijks wordt gebruikt. Het aantal feets wordt dus voor de Europese markt vaak omgerekend tot centimeters. Maar elke fabrikant heeft zijn eigen afrondingsmethoden. Zo kan het dus voorkomen dat een trampoline van 244 cm en 252 cm beide behoren tot de 8 FT categorie. Mocht je bijvoorbeeld een nieuw randkussen zoeken voor een 244 cm of een 252 cm diameter trampoline, dan past een 8FT randkussen op beide uitvoeren. Hier zit dus enige speling in.

Wij benadrukken daarom altijd in de productomschrijving en in de titel om hoeveel centimeter het gaat. Zo weet je namelijk altijd dat je de goede maat trampoline, of de juiste vervangingsonderdelen besteld!

 

Geschikte trampolines voor een kleine tuin

Een kleine tuin is onze ogen niet groter dan 30m2. In een tuin tot 30m2 is het af te raden een trampoline te plaatsen die een grotere diameter heeft dan 252 centimeter (8FT). Je houdt dan namelijk voldoende ruimte over om een veilige valzone te creëren. Daarnaast kun je dan ook nog in jouw tuin een tuinstel, een relax stoel of andere zaken kwijt. Ook zorgt dit ervoor dat jouw tuin niet helemaal volgebouwd lijkt. Klik hier voor geschikte trampolines voor een kleine tuin.

 

Geschikte trampolines voor een middel grote tuin

Een middel grote tuin is onze ogen niet groter dan 60m2. Dit zijn dus tuinen van 30m2 tot maximaal 60m2. Het is belangrijk dat je naast een trampoline genoeg ruimte in jouw tuin overhoudt voor andere spullen. Denk aan de BBQ, het tuinstel, of je parasol. Wij adviseren daarom om voor een middel grote tuin geen trampolines te plaatsen met een grotere diameter dan 312 cm (10FT). Zo weten we zeker dat je nog een veilige valzone kunt creëren en voldoende ruimte overhoudt voor andere spullen in jouw tuin. Klik hier voor geschikte trampolines voor een middel grote tuin.


Geschikte trampolines voor een grote tuin

Een grote tuin is onze ogen 60m2 of groter. Je hebt alle ruimte tot je beschikking en grote trampolines zijn voor jou geen probleem! Waar je bij een kleine of middel grote tuin vaak te maken hebt met beperkte ruimte, is het in een grote tuin vaak lastig om de lege ruimtes op te vullen. Wij adviseren jou daarom om minimaal een trampoline van 366 cm (12FT) diameter of groter te nemen. De grootste trampoline uit ons assortiment heeft een diameter van 465 cm (15FT). Trampolines met diameters vanaf 366 cm (12FT) tot 465 cm (15FT) komen goed tot zijn recht in een grote tuin. Klik hier voor geschikte trampolines voor een grote tuin.

 

 

 

 

×

Digitale Factuur voor Nederlandse Consumenten Factuur

AfterPay – Digitale Factuur (Nederland) AfterPay voert voor Ap-auto.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. U kunt bij Ap-auto.nl betalen met een digitale factuur tot een bedrag van € 400 als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay kunt u betalen tot een bedrag van € 400. Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen met digitale factuur voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met acceptgiro niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. U kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website.